© 2019 by WILLIAMSBOAG PTY LTD

Brighton House

BRIGHTON

2008

The Brighton House is a two storey dwelling with a basement carpark and a roof terrace. The massing of the building is modulated carefully to avoid overtly grand gestures, while still harnessing the expansive views of Port Philip Bay.

 

Designed for clients who are focused on family and entertaining, the rooms comfortably straddle a light-filled central circulation spine, providing both intimate and functional areas. The house is anchored by the spine, which is the central organising feature of the dwelling. It acts as a gallery and contains a water feature, art works, a roof ballast garden and a sinuously curving staircase that links the front door to views over the Bay.  Both void and solid are expressed in this space, providing a distinctive architectural experience.